To ostatni moment, by ocalić resztki przyrody w kształcie sprzed pojawienia się ludzi. A także jeden z pierwszych, by zacząć ją świadomie i powszechnie przywracać, także w mikroskali.
Święta Bożego Narodzenia wiążą się z szałem zakupów, a więc także ogromnym zużyciem opakowań. Niewątpliwym królem i jednocześnie czarnym charakterem jest w tym czasie plastik. Czy ludzie chcą i mogą się z nim rozstać?
Produkcja żywności również przyczynia się do emisji gazów cieplarnianych. Co jeść, żeby jak najmniej szkodzić środowisku?
Produkcja żywności również przyczynia się do emisji gazów cieplarnianych. Co jeść, żeby jak najmniej szkodzić środowisku?
Produkcja żywności również przyczynia się do emisji gazów cieplarnianych. Co jeść, żeby jak najmniej szkodzić środowisku?
Po 30 latach Polska wróciła do najbardziej szkodliwych dla przyrody praktyk rodem z PRL. Wiele błędów da się naprawić. Pytanie tylko, czy politycy są w stanie zrozumieć, że działać trzeba natychmiast.
Elektrownia Bełchatów stała się symbolem epoki węglowej – jej kominy wypuszczają do atmosfery nie tylko dwutlenek węgla, lecz także inne szkodliwe substancje. Czy nadszedł dla niej czas sądu?
Prof. Kazimierz Rykowski o lesie: jak go wycenić, jak wykorzystać, ale i ochronić.